n1234 North Avenue Luke Lanen
nSouth Bend, IN 360001n
n987.654.3216n
n987.654.3217n
ninfo@easyhost.comn
nsupport@easyhost.comn
0
Your cart is empty
n1234 North Avenue Luke Lanen
nSouth Bend, IN 360001n
n987.654.3216n
n987.654.3217n
ninfo@easyhost.comn
nsupport@easyhost.comn

Online marketing tippek – A flat lay fotózás titka

Social media fotózásra készülsz? Ütős Instagram postot szeretnél? – gondolkozz flat layben!

A flat lay egy rendkívül népszerű social media fotózási forma, amely voltaképpen sík felületre, stílusosan és ízlésesen elhelyezett dolgok felülnézetből történő fotózását jelenti. Ha elég pró vagy, akkor pedig nem csak horizontálisan, de vertikálisan is játszhatsz a térrel.

social media marketing, fotózás
aida media_flat lay concept_coffee

Jöjjön 5 tipp, amire szükséged lesz a profi flat lay posztok elkészítéséhez. Hidd el nagy szükséged lesz ilyen és ehhez hasonló tartalmakra ha fel szeretnéd pörgetni social media marketinged.

első körben inspirálódj, meríts ötleteket milyen eszközökre is lehet szükséged:

Minták

Bővítsd eszköztárad!
Gyűjts össze mindenféle kiegészítőt, amelyek stílusban, textúrában, formában, színben vagy bármilyen más tekintetben passzolnak termékedhez. Hangold össze az alapanyagokat, hogy egységes és ízléses világot adhass fotóidnak.

social media marketing, fotózás
aida media_flat lay fotózás_óra_könyvek

Határozd meg a rétegeket!
Alapnak válassz egy padló felületet, asztallapot, szőnyeget, pokrócot, kendőt vagy bármilyen nagyobb anyagot. Keress pár darab olyan kiegészítőt, mely nagyobb és domináns (pl: tálca, pálma levél, táska, kalap, stb.), és ezeket helyezd fel előbb az alapra. Utána jöhet sok-sok apró, térkitöltésre is alkalmas tárgy (pl: díszgyertya, toll, ékszerek, dekorkozmetikumok, stb.). Termékedet méretétől függően felhelyezheted az alapra vagy a nagy kiegészítőkre is, a lényeg, hogy ne vesszen el a többi elem közt.

social media marketing, fotózás
aida media_flat lay concept_fotózás

Találd meg a jó szöget!
Na, ez a legnehezebb azok számára, akiknek nincs fotózási ismeretük. Nem egyszerű a kompozíciódat tökéletes kivágásban, megfelelő szögben és úgy lekapni, hogy a fények és árnyékok is stimmeljenek, valamint a fókuszba helyezett termék is jól mutasson. Gyakorolj és próbálkozz, mert egy idő után rá fogsz érezni.

social media marketing, fotózás
aida media_flat lay concept_boríték

Használj modellt!
Mindenkinek van egy szép kezű barátja, biztos nálatok is akad egy a társaságban. Kérd meg, hogy imitálja a termék használatát, fogja meg az adott tárgyat vagy csak szimplán helyezze a kezét a kompozíciódban, a kívánt helyre.

Szerkessz!
Ha kész a kép, akkor egy képszerkesztővel vágd négyzet alakúra, állíts a fényeken és a színeken, adj hozzá egy kis zajt vagy játssz a vignettálással, fakítsd, esetleg struktúráld a képed. Ha megtaláltad a tökéletes beállítást, jól jegyezd meg és kövesd a stílust.

Kövesd oldalunkat, mert a legközelebbi blogunkban eláruljuk, hogy melyik appokat használva lehetnek profibbak a posztjaid. Addig is, ha úgy érzed, neked túl nagy macera egy jó posztképpel ennyit szöszmötölni, keresd meg kollégáinkat telefonon vagy emailben és bízd profi fotósunkra tartalomgyártásod.

PROFI FOTÓKAT SZERETNÉK!

Cimkék