n1234 North Avenue Luke Lanen
nSouth Bend, IN 360001n
n987.654.3216n
n987.654.3217n
ninfo@easyhost.comn
nsupport@easyhost.comn
0
Your cart is empty
n1234 North Avenue Luke Lanen
nSouth Bend, IN 360001n
n987.654.3216n
n987.654.3217n
ninfo@easyhost.comn
nsupport@easyhost.comn

Keresőbarát egyedi weboldal készítés

Egy vállalkozás weboldala sok mindent meghatároz és befolyásol működése és fejlődése kapcsán. Az egyedi weboldal készítés során fontos megfelelően képviselni a vállalkozás arculatát, elhivatottságát és profizmusát. Ez adja sok esetben az első benyomást is. Ugyanez igaz a webáruház készítésre is. A siker, valamint a törzsvásárlók megszerzésének kulcsa mind az egyedi webáruház, mind pedig az egyedi weboldal készítés során egy egyszerűen kezelhető, átlátható, trendkövető oldal készítésében áll. Ám önmagában ez nem elég az online térben a vezető pozíció megszerzéséhez. Éppen ezért fontos különös hangsúlyt fektetni a keresőoptimalizálásra, vagy más néven a SEO-zásra.

A legtöbb ügyfelünk azzal fordul hozzánk, hogy szeretné vezetni és maga mögé szorítani konkurenciáját a Google találati listáján. Ennek megvalósításához mára már számos hatékony eszköz áll az online marketing ügynökségek rendelkezésére. Cégünk folyamatosan követi a média trendeket és jövőbemutató megoldásokat kínál partnereinek.

Olvassa el tájékoztatónkat és tudjon meg mindent, meilőtt belevágnánk egy keresőbarát weboldal készítésébe!

Keresőoptimalizálás és Keresőmarketing

Google kereső nagyítóval - Keresőbarát weboldal készítés
Bár ez nagyon egyszerűen hangzik, mégis számtalan vállalkozás dolgozik olyan honlappal, melyek elavultak és nincsenek keresőoptimalizálásra hangolva. A weboldal vagy webáruház készítés “művészete” nem merül ki egy felhasználóbarát, jól működő és stílusos webfelületben. Egy kérdés ilyenkor még nyitott marad: hogyan fog megtalálni a célközönségem?
A Google rendszere nagyjából 8 milliárd weboldalt tartalmaz, így ha be is üti valaki az Ön vállalkozására jellemző kereső kifejezést, keresőoptimalizálás nélkül nem túl valószínű, hogy meg is jelenik rá – vagy legalábbis nem az első oldalak valamelyikén. Az átlag felhasználó mindent úgy keres, hogy begépel egy szót és megnézi, mit dob ki rá az első két oldal. A keresők többsége az első oldali találatok közül választja ki a szimpatikus vállalkozást, nem túl gyakori, hogy valaki 8-10 oldalt is végigböngész.

A statisztikák szerint az emberek 90%-a Google keresőt használ és az esetek 89.8%-ban az első oldalon található lehetőségek közül választ. Ennek okán kézenfekvő, hogy csak akkor tud tömeges látogatottságot és bevételt szerezni, ha a weboldala ott van az elsők között a Google, Yahoo vagy akár a Bing találati listájában.

Szeretné, hogy a Google első oldalán helyezze el weboldalát? – A megoldás egy keresőbarát egyedi weboldal készítése!

A SEO (keresőoptimalizálás) folyamata

1. Keresőbarát egyedi weboldal készítés vagy meglévő weboldal felmérése

Első lépésként az Aida Media csapata megnézi az oldal működését, a szerkezetét, a látogatottsági statisztikáit. A weboldal elemzését Google Analytics segítségével, valamint ha van az oldalnak saját mérőeszköze, azzal is elvégezzük. Ezek az adatok mutatják meg havi és napi szinten az oldalon történő összes aktivitást (hányan kattintottak a telefonszámra, hányan nézelődtek, ki az aki betett egy terméket a kosárba, de nem vette meg vagy csak később… stb).
A weboldal készítés és/vagy elemzés után felállítunk egy stratégiát arra, hogyan lehet minél jobb helyezést elérni egy adott kulcskifejezésre a találati listán.

2. Kulcsszavak meghatározása

A kulcsszókutatás a keresőoptimalizálás legfontosabb része. Ennek segítségével tudjuk megállapítani, hogy milyen kulcsszavakra érdemes felépíteni az oldal szövegezését, tartalmát. A kulcsszavakat többek között nehézség, keresési arány, előfordulási arány alapján rangsoroljuk a SEO-ban. Egy általános kifejezés több millió keresési gyakoriságot is mutathat, míg ha kiegészítjük egy pontosítással, sokkal jobban szűkíthető a célközönség megtalálása.

3. Weboldal optimalizálása

A Google találati lista rangsorában nagyon sokat számít, hogy a weboldalnak milyen a tartalma, hányszor szerepelnek benne a kulcsszavak, milyen terjedelműek és informatívak a szövegek. A keresőmarketing során ezeket mindenhol ellenőrizzük és kijavítjuk, az oldal kap egy ráncfelvarrást. Ez a munkafolyamat akkor is megvalósul, ha az ügyfél weboldal készítést, webáruház készítést vagy meglévő webfelületéhez SEO-optimalizálást rendel tőlünk. Minden esetben beállítjuk a Meta tag és Title részeket, illetve minden olyan háttér információt, amit a Google keresője feltérképez. Az optimalizálás eredményei már pár hét után lekövethetők, minden esetben pozitív, felívelő tendenciát mutatnak.

4. Tartalomgyártás – az egyedi weboldal készítés alapja

Az esetek többségében bővíteni és formálni kell a weboldal szöveges tartalmát. Megadott kifejezéseket és terjedelmet kell elhelyezni minden aloldalon, biztosítva ezzel az előkelő helyet a Google találati listáján, az első oldalon. Ilyenkor mindig lehet választani, hogy az ügyfél készíti el a megfelelő szöveg és tartalmi anyagot, vagy ránk bízza ennek megalkotását a szükséges információkat biztosítva. Utóbbi esetben az Aida Media csapatában több profi szövegíró is rendelkezésére áll partnereinknek.

5. Weboldal statisztikák

A keresőbarát weboldal készítés egyik fontos lépése az utánkövetés. A weboldalt nem elég egyszer optimalizálni, folyamatosan nyomon kell követni látogatottságát és ügyfélszerzési számait. Minden héten – akár többször – meg kell nézni az aktivitási számokat, melyet a Google Analytics rendszere kiválóan reprezentál. Minden weboldal készítés és karbantartás során célokat építünk be az oldalba, melyek pontos nyomonkövetést adnak minden, az oldalon történt eseményről onnantól, hogy valaki felmegy rá, odáig, hogy bezárja. Minden kattintást, lapozást, oldalváltást meg lehet figyelni.

6. Monitoring – Megvalósult a keresőbarát egyedi weboldal készítés?

A SEO optimalizálás után mindenképpen nyomon kell követni a weboldal teljesítményét. Heti és havi szintű riportokat kell készíteni és folyamatosan finomhangolni kell, amíg tökéletes nem lesz. Erre érdemes szakembereket vagy az optimalizálást végző céget felkérni, így gyorsan és gördülékenyen lehet előre törni.

Keresőbarát egyedi weboldal készítésre van szüksége?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!