Álmunkban sokszor járunk Thaiföldön, bejárjuk az évezredes kultúrát őrző buddhista szentélyeket, a pazarul díszített palotákat, végig nézzük a merev arcú óriási Buddha-szobrokat, az éjjel-nappal lüktető gigantikus metropoliszokat és csodás gasztrotúrákon kényeztetjük ízlelőbimbóinkat.

buddha-original

Aztán… felébredünk és kezdődik elölről a napi rutin és az álmok csak álmok maradnak. Sajnos nincs időnk 18 órát utazni, hogy a fél világot átrepülve átélhessük az 1-1 finom falat utáni ízorgiát. Vagy lehet, hogy nem is kell?  A Buddha Express Thai WokBar küszöbét átlépve, utazás nélkül élhetjük át az igazi és hamisítatlan tradicionális ételek élményét, amit eredeti recept alapján kizárólag friss hozzávalókból készítenek.

Na, de mik is azok a finomságok, amikért akár már egy kóstolás után is elmennél a világ végére?!

Pad Thai

Padthai az egyik leghíresebb thai étel, fő összetevői közé tatoznak a tészta félék, különböző magvak és a friss zöldségek, valamint a tofu, hús vagy halfélék. Ennek köszönhető, hogy az ízvariációk száma szinte végtelen. Titka abban rejlik, hogy a friss alapanyagokat magas hőmérsékletre hevített wokba dobjuk, így szinte pillanatok alatt elkészül az új kedvenc ételünk!

pad-thai-buddha-express

Thai curry

A thai konyha legfontosabb alapanyaga a curry paszta, amely fűszernövényekből zúzott, tömény, intenzív pép. Ezt adják az ételhez, amitől igazán pikánssá és illatossá válik.

Három különböző paszta létezik a zöld, vörös és a sárga. A zöld a legcsípősebb, a sárga csupán pikáns.

Sushi

Magyarországon szinte ez az egyik legismertebb thai étel. Alig találni olyan embert, aki ne lenne oda érte. Népes rajongó tábora nem véletlenül tette le mellé a voksát. Alapja a jó minőségű rizs, melyet zöldségekkel, hallal, hússal és még rengeteg különböző alapanyaggal dúsítanak.  Több különböző fajtája is létezik, amik közül bőven van lehetőségünk megtalálni a kedvencünket: Nigiri, Maki sushi, Chirashi, Temaki sushi és a Narezushi.

sushi-buddha-original-thai-wokbar

Ha kedvet kaptál a thai konyhához, akkor irány a Buddha Original valamelyik étterme, akiket Budapesten már öt helyen találhatsz meg!

Buddha Original:

1066 Budapest Teréz Krt. 46.
1050 Budapest, Október 6. utca. 10.

Buddha Express:

1055 Budapest, Szent István krt. 11.

Buddha Mini:

1077 Budapest, Wesselényi u. 18.
1061 Budapest, Király utca 24.

Email: info@buddhaoriginal.hu
Telefon: +36 70 670 60 81
Facebook: facebook.com/BuddhaExpressThaiWokBar
Instagram: instagram.com/buddhaOriginal

www.buddhaoriginal.hu