Nyugágyak, heverők, finom grill-illat, gyönyörű virágok… lehetne ez akár a tökéletes otthoni idill négy alapköve, de ebben az esetben ettől egy kicsit frekventáltabb helyre kell eveznünk. Történt ugyanis, hogy rábukkantunk a nyugalom szigetére a Petőfi sétány közepén, amit történetesen a fővárosi PRLMNT-esek telepítettek oda, pusztán olyan megfontolásból, hogy ők bizony nyáron – amíg zárva van a klub – is szeretnének kezdeni magukkal és csapatukkal valami értelmeset. Így született meg a BLTN Garden ötlete és missziója.

Finom homok mindenhol, gyönyörű színek, kényelmes heverők és ami a legjobb benne, hogy mindez szellősen és nagyon igényesen lett kialakítva, hogy azoknak, akik megelégelték Siófok szupernyüzsgését, legyen egy hely, ahol nyugiban elfogyaszthatják italukat és beszélgethessenek. Akik jártak már idén nyáron Siófok fő sétáló utcájában, tudják ez mekkora kincset jelent.

BLTN-garden

A hely tulajdonképpen három részre tagolható: a fiataloké “hencsergő rész”, aminek bútorain a csapat kiélhette minden kreativitását, mivel mindegyik elem saját kezük által készült. Középen a kicsit szofisztikáltabb rész teraszbútorokkal várja azokat, akik a hagyományos pub életérzésre vágynak, illetve mellette található meg a napágyas szekció, mely napközben a barnulni, este pedig a chillzeni vágyóknak nyújt tökéletes helyszínt.

Az igény a melegkonyha iránt gyorsan felmerült a tavaly nyitott BLTN Garden-ben, akik így a street foodos trendekkel céltudatosan szembeszállva klasszikus grillkonyhát nyitottak, ahol családias hangulatban, csak mint egy kerti-partin általában grillezik a finom falatokat.

BLTN-garden2

A tavalyi évhez képest idén még egy újdonsággal rukkoltak elő: az előző szezonban a BLTN területén még viszonylag kihasználatlanul állt a két kúria, melyeket a 2015-ös szezonra belülről teljesen felújítottak, és mára nyugati mintára kialakítva, Siófok legkedvezőbb per éjszakás áraival működik party-hostel mindkét épületben.

Ha már szóba kerültek a partik és a bulizás, tudni kell arról a nem titkolt misszióról is, amit a BLTN képvisel Siófokon. Itt nem csak arról van szó, hogy minden csütörtökön neves DJ-k lépnek fel a Gardenben, és hogy péntek-szombaton saját DJ-ik szórakoztatják, táncoltatják meg az igényes elektronikus zenére szomjazó nyaralókat. Nem csupán azért állnak ki a minőség mellett mind az italok, mind a kiszolgálás tekintetében, mert magukat szeretnék fényezni. A BLTN Garden ennél sokkal többet tesz: közösséget formál a Balaton partján, hogy az évekkel ezelőtt jellemző exkluzív életérzés visszatérjen az Aranypartra és Siófok neve újra elit hangzással teljen meg az elmúlt évek negatív tendenciája után.

BLTN-garden1

A cél, ami után vendéglátósok százai kiáltanak jelenleg a Balaton partján, amiért több rendezvény- és buliszervező adná a fél karját, amiről a helyiek között folyamatosan pörög a szó, és aminek eléréséért lelkesen dolgozik most már második éve a BLTN Garden kis szigetén, és megmozdít valamit a nyár fővárosában, ami könnyen lehet, hogy rövid idő alatt újra visszahódítja az oly’ nagyon vágyott közönséget.

Addig is ne töprengj sokat azon, merre indulj a Petőfi sétányon, ha egy laza délutánra vágysz színvonalas, nyugodt környezetben Siófokon. Irány a BLTN Garden!

BLTN GARDEN

8600 Siófok, Petőfi sétány 6.

www.balatongarden.com
www.facebook.com/bltngarden